Κριθαρότο με γαρίδες ή γαρίδες

    Show all

    Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά…

    Συστατικά
    Υλικά για 4 άτομα
    12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες
    2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
    160 γρ. κριθαράκι μέτριο
    60 m Ι κρασί άσπρο
    500 ml ζωμός γαρίδας
    1 κόκκινη ντομάτα, τριμμένη
    1/2 κρεμμύδι ξερό,
    ψιλοκομμένο
    1/2 πράσο, ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά πράσινη ζουλιέν
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
    ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδου
    ψιλοκομμένες
    1/2 ματσάκι μαϊντανότ,
    Ψιλοκομμένος
    1/2 φοινόκιο, ψιλοκομμένο
    8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
    2 κ.τ.σ βούτυρο
    Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις
    γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αφαιρούμε και σοτάρουμε την πιπεριά,
    και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και
    σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το 1/3 του
    ζωμού γαρίδας. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό όπως για ένα
    ΡΙζότο. Στο τέλος βάζουμε ξανά τις γαρίδες που σοτάραμε,
    μαϊντανό και πιπέρι κόκκους τριμμένο

    Comments are closed.