Σάλτσα Ponzu

    Show all

    Βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρόλα να καραμελώσει και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ. Σβήνουμε με Σάκε…

    Συστατικά
    100 ml σόγια
    50 γρ. Μέλι
    20 γρ. Ζάχαρη
    1/2κ.τ.σ τζίντζερ, τριμμένο
    1 κ.τ.σ rice vinegar
    1 κ.τ.σ σάκε
    1 κ.τ.σ σησαμέλαιο
    1 κ.τ.σ κρεμμύδι φρέσκο,
    ψιλοκομμένο
    Λίγο σοταρισμένο σουσάμι

    Εκτέλεση
    Βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρόλα να
    καραμελώσει και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ.
    Σβήνουμε με Σάκε και προσθέτουμε Σόγια. Τελευταία στιγμή
    σησαμέλαιο. Στο σέρβις σουσάμι και
    φρέσκο κρεμμύδι. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

    Comments are closed.