Σουπιόριζο

    Show all

    Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντακ το κεντρικό κόκαλο και τα εντόσθια. Κρατάμε τα σακουλάκια τους προσέχοντας να μην σπάσουν…

    Συστατικά
    Υλικά
    800 γρ. σουπιές
    2 τριμμένες ώριμες ντομάτες
    1 κρεμμυδάκι ξερό
    ψιλοκομμένο
    3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    ψιλοκομμένα
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1 κούπα ελαιόλαδο
    2 κούπες ρύζι άσπρο για
    σούπα

    Εκτέλεση
    Αλάτι, πιπέρι
    Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντακ το κεντρικό κόκαλο και τα
    εντόσθια. Κρατάμε τα σακουλάκια τους προσέχοντας να μην
    σπάσουν.
    Βάζουμε τις σουπιές σε κατσαρόλα σκεπασμένες με νερό να
    βράσουν για 30 λεπτά περίπου. Τις κόβουμε σε κύβους και τις
    ξαναβάζουμε μέσα στο νερό που έβραζαν. Προσθέτουμε την
    ντομάτα και τον άνηθο.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το
    φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
    με τις σουπιές. Προσθέτουμε το ρύζι συμπληρώνοντας νερό αν
    χρειαστεί. Αφήνουξμε να βράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι,
    φτιάχνουμε στη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

    Comments are closed.